Welke informatie vind je in een briefing?

In onze vorige nieuwsbrief hebben we je beloofd meer uitleg te geven over een goede briefing. Welke informatie vind je in een briefing?

In onze vorige nieuwsbrief hebben we uitgelegd hoe het werkt als we je beschikbaarheid opvragen. Zodra je hebt aangegeven beschikbaar te zijn voor een boeking, nemen we je mee in een voorstel. Dit voorstel bestaat dus uit meerdere modellen die hebben aangegeven beschikbaar te zijn. Onze opdrachtgever maakt vanuit deze selectie een keuze. En dan kan het zomaar zijn dat de keuze op jou is gevallen. Dan ben je geboekt! Maar wat nu? Natuurlijk willen we je van te voren zo goed mogelijk informeren, zodat je goed voorbereid bent op de dag van de boeking. Wij doen dit door middel van een briefing. Je ontvangt van ons de briefing, hierin vind je alle informatie die je nodig hebt voor de boeking.

De opdracht: Ten eerste laten we je weten wat er van je verwacht wordt tijdens de shoot. Voor welke opdrachtgever is de shoot en wát houdt de opdracht precies in. Dit wordt vooraf bij het opvragen van je beschikbaarheid ook uitgelegd. Daarnaast ontvang je nog extra informatie, zoals: zijn er andere modellen aanwezig, wordt er iets speciaals van je verwacht, etc.

Aanvangstijd en locatie: We laten weten hoe laat je op de set wordt verwacht en op welk adres de shoot plaatsvindt. We proberen altijd zoveel mogelijk informatie te geven betreffende de locatie. Dus niet alleen een straatnaam + huisnummer, maar ook een postcode en – indien mogelijk – zelfs de naam van het pand. Zorg dat je op tijd aanwezig bent!

Kleding en make-up: Zijn er specifieke kleding/make-up voorschriften? Het kan namelijk zijn dat de opdrachtgever wil dat je zelf voor de juiste kleding zorgt. Welke kleding dan passend is voor de shoot, vind je terug in de briefing. Verwacht wordt dat je meerdere setjes kleding meeneemt, zodat je verschillende opties geeft en samen met de opdrachtgever de definitieve look kunt samenstellen. Zorg voor ruime keuze. Hoe meer, hoe beter dus! Nu hoef je niet speciaal voor een shoot een hele garderobe aan te schaffen. Heb je geen kledingstukken die matchen met de briefing, dan is het handig om dit bij ons te melden. Wij kunnen op onze beurt de opdrachtgever weer informeren. Vaak gaan we uit van casual kleding. Effen kleding met zo min mogelijk printjes en geen grote logo’s van bekende merken. Het is mogelijk dat de opdrachtgever gebruikmaakt van een stylist. Samen met de stylist kijkt de opdrachtgever welke kleding het beste in het totale plaatje past. Mocht er een stylist zijn – en hoef je niet je eigen kleding mee te nemen – dan staat dit ook in de briefing.

Ook zie je in de briefing of er een visagist aanwezig is. Is er een visagist aanwezig, zorg dan dat je met een onopgemaakt, schoon en gereinigd gezicht naar de set komt. Mocht er geen visagist aanwezig zijn, dan gaan we ervan uit dat je zelf een lichte basis make-up aanbrengt en/of make-up spullen meebrengt. Zo kunnen glimmende zones op het gezicht worden bijgewerkt tijdens de shoot. Denk bij een basis make-up aan een foundation of poeder die goed matcht met de teint van je huid en eventueel een bescheiden laagje mascara.

Contactgegevens: Mocht er onverwacht iets gebeuren of heb je een urgent probleem? In dit geval stel je de contactpersoon op de hoogte. De contactgegevens ontvang je in de briefing. Je mag ons ook altijd bellen bij vragen of urgente zaken. Zorg verder dat je de briefing van te voren goed doorneemt en op de hoogte bent van alle details. Print de briefing uit of bewaar deze op je telefoon. Zo heb je alle gegevens snel bij de hand.

Nu ben je helemaal op de hoogte en klaar voor je shoot!

Geef een antwoord

1