Waarom mag je een visagiste niet vergeten?

Je bent bezig met het organiseren van een shoot. Locatie, modellen, foto- of videograaf en mensen voor de techniek zijn geregeld. Crew compleet! Of toch niet? Hair & make-up artist Pam Stinis legt uit waarom je een professionele visagist niet mag vergeten. Want waarom is make-up zo belangrijk?

Dit lijkt een vraag die gemakkelijk te beantwoorden is: mannen en vrouwen dragen make-up om er beter en verzorgd uit te zien. Make-up wordt al eeuwenlang gebruikt, denk maar eens aan de oude Egyptenaren en in het bijzonder aan Cleopatra. Verder wordt make-up gebruikt om imperfecties te verbergen. In sommige gevallen heel charmant, andere gevallen kan dit afleiden. Antwoord op de vraag zou je denken? Toch zit hier meer achter….

Dag glimmers!

Binnen de wereld van foto- en videografie is dit een welbekend fenomeen. Onze huid heeft een laagje vet wat in combinatie met licht (afhankelijk van de felheid) een witte vlek kan veroorzaken en dat willen we niet! Door bijvoorbeeld een poeder aan te brengen, werken wij dit weg en helpen we de fotograaf het beeld goed vast te leggen. Is de setting gebouwd voor stil (foto) of bewegend beeld? Heeft een model een blanke of meer donkere teint? Voor elke situatie heeft een professionele visagist hier aparte do’s en don’ts voor om glans te voorkomen of juist te creëren.

Accentueer of verberg

Je boekt een model niet zonder reden. Hij of zij zit in een rol. Door middel van make up kunnen we zaken camoufleren die hierbij niet passend zijn, minder mooi maken of afleiden. Andere eigenschappen kunnen wij ook benadrukken, iemand moet juist wat meer senior ogen of de ogen van jouw model mogen er nóg meer uit poppen.

Age is just a number

Het is wetenschappelijk aangetoond dat we contrast onbewust gebruiken om de leeftijd van een ander in te schatten. Hoe minder het contrast, hoe ouder we denken iemand is. Goed om te weten in ons vak en hier gebruik van te maken of rekening mee te houden.

Geef het model zelfvertrouwen

Last but not least: zelfvertrouwen. Iets wat iedereen wel kan beamen dat dit belangrijk is. Ook al denk je zelfvertrouwen komt van binnenuit, een model komt nog meer tot zijn/haar recht als er aan alles is gedacht. Niet alleen voor de shoot, maar ook tijdens de shoot zorgt de visagist(e) ervoor dat het model niet zelf haar uiterlijk hoeft te checken. Het enige wat het model hoeft te doen is stralen!

Geef een antwoord

1