Tips om jouw profiel interessant te maken!

Jouw profiel op onze website is je visitekaartje. Hoe beter en completer je profiel eruit ziet, hoe groter de kans dat jij wordt gekozen voor een opdracht. Hoe zorg je er nou voor dat jouw profiel eruit springt? Of is je inschrijving afgewezen met als reden dat je geen goede foto’s hebt aangeleverd? Lees dan snel verder. We vertellen je er graag meer over.

Goede foto’s zijn het belangrijkste onderdeel van jouw profiel. Net als in het echt, wil je ook online een goede indruk maken bij potentiële opdrachtgevers. Wij streven naar profielen met kwalitatief goede foto’s. Met kwalitatief goede foto’s bedoelen wij: professionele foto’s dus geen selfies, foto’s met (snapchat) filters, vakantiefoto’s en geen foto’s met veel achtergrondruis. Het is daarnaast belangrijk dat je foto’s minimaal de afmetingen 500 x 600 hebben.

Om je op weg te helpen hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

 • Stralende profielfoto
  Zorg voor een goede profielfoto. Dit is misschien wel de allerbelangrijkste foto. De profielfoto is het eerste wat potentiële opdrachtgevers van jou zien. Een goede portretfoto is een duidelijke foto van jouw gezicht waarop je straalt, lacht en in de camera kijkt.
 • Variatie in foto’s
  Door jouw stralende profielfoto heb je nu de interesse gewekt. Belangrijk is om de interesse vast te houden. Dit doe je door variatie te laten zien in je foto’s. Op je profiel kunnen we maximaal 15 foto’s laten zien. Zorg ervoor dat er verschil in outfits te zien is, laat verschillende mimieken zien, zorg voor verschillende settings en afwisseling in soort foto’s dus bijvoorbeeld een foto waarop je tot je middel te zien bent, een foto waarop je helemaal te zien bent of een foto waarop je bijvoorbeeld op een kruk zit. Daarnaast is het erg mooi om een breed lachende foto toe te voegen aan je portfolio. Dat zorgt ervoor dat je profiel interessant is om naar te kijken!
 • Laat zien wie je bent
  Om niet te verdwijnen tussen alle profielen is het goed om te laten zien wie je bent. Hou jij enorm van dansen? Heb je een favoriete sport? Of heb jij een bijzonder talent? Laat het zien op je foto’s!
 • Verschillende categorieën
  Op onze website kunnen we je onder verschillende categorieën plaatsen. Voor de categorieën: sportmodellen, handmodellen en voetmodellen hebben we duidelijke foto’s nodig in sportoutfit, van je handen en voeten. Zonder deze foto’s kunnen we je niet onder de desbetreffende categorie plaatsen.
 • Hou je profiel recent
  Belangrijk is om je profiel zo recent mogelijk te houden zodat we niet voor verrassingen komen te staan. Heb je een nieuw kapsel? Zijn je maten verandert? Ben je verhuisd? Of zijn je foto’s ouder dan een jaar? Stuur ons dan een update. Dit kan door te mailen naar update@echtemensen.com.
 • Aan de slag met je portfolio
  Er zijn heel veel goede fotografen die jou verder kunnen helpen met een portfolioshoot. We raden je aan om zelf via internet zoeken naar (hobby) fotografen bij jou in de buurt. Heb je nog geen ervaring met modellenwerk? Dan is dit zeker een must om te doen.
 • Voorbeelden
  Om onze tips kracht bij te zetten hebben we een aantal voorbeeld foto’s. Wellicht kan het ter inspiratie dienen voor als je een portfolioshoot gaat inplannen.

 

Volgens mij hebben we je nu goed op weg geholpen om je profiel zo goed mogelijk in te vullen. Sta je nog niet bij ons ingeschreven? Schrijf je dan nu in via deze link!

 

Liefs,

Martinique & Amber

Geef een antwoord

1