‘SET LIFE’

Set-etiquette: de do’s en don’ts van een echtemensen.com-model

Geweldig! Je bent geboekt voor een superleuke modellenklus. Je wordt gebrieft en als de dag van de shoot aanbreekt, ben je er helemaal klaar voor. Althans, dat denk je. Want hoe gedraag je je eigenlijk op de set? Speciaal voor jou op een rijtje gezet: onze set-etiquette.

Wees je echtemensen.com-profiel
Een opdrachtgever kiest jou op basis van je profiel bij echtemensen.com. Het is dus wel de bedoeling dat je op het moment van boeking nog sprekend op je profiel lijkt. Anders match je immers niet met het concept van de opdrachtgever. En dat kan tot vervelende situaties leiden. Zorg daarom altijd dat je je profiel up-to-date houdt.

Heb je al een tijdje niet naar je eigen profiel gekeken en word je geboekt? Check dan goed of het plaatje nog klopt. Zie je er nu echt heel anders uit? Bijvoorbeeld omdat je haar kort is in plaats van lang of omdat je onlangs 25 kilo bent afgevallen? Neem dan direct contact met ons op.

Fris en verzorgd
Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk. Zorg dan ook altijd dat je uitgerust, schoon en fris op de set aankomt. Je bent een pro, met een belangrijke taak – en zo zie je er ook uit: om door een ringetje te halen.

Kom op tijd
Heb je een mooie opdracht in de wacht gesleept, kom je te laat op de set… Je ergste nachtmerrie! Zorg dus altijd dat je op tijd bent, liefst vijf of tien minuten voor de afgesproken tijd. Is er sprake van overmacht? Bijvoorbeeld omdat je in een file belandt of omdat je coronasneltest onverwacht positief is? Bel ons dan. Dan kunnen wij de situatie tijdig oplossen.

Stel je voor
Als je binnenkomt, begroet je de mensen die al aanwezig zijn en stel je jezelf voor. Hou het kort: je naam en dat je model bent van Echte Mensen.com is voldoende. Maak oogcontact, straal interesse, positiviteit en enthousiasme uit en stel zo nodig beleefd een vraag. (“Kun je mij misschien vertellen waar ik mijn jas kan ophangen?”). Ook al ben je vandaag onmisbaar, stel je bescheiden op.

Respecteer de coronaregels
Zolang de coronaregels van kracht zijn, respecteer je die. Je geeft dus niemand een hand en houdt altijd anderhalve meter afstand. Ook als anderen om wat voor reden dan ook de regels niet naleven, jij doet het wel. Hoesten of niezen doe je in je elleboog, op voldoende afstand van anderen. Jij weet hoe het hoort en dat mogen andere mensen best merken.

Blijf zakelijk
De sfeer op de set kan nog zo amicaal zijn, blijf zelf altijd zakelijk, professioneel en respectvol. Een losse sfeer kan ten onrechte de indruk wekken dat je prima een foute grap kunt maken – of intieme details over je privéleven kunt delen. Toch is dat geen goed idee. Je bent daar als onderdeel van een project. En je bent het visitekaartje van Echte Mensen.com. Het is voor iedereen prettig als je je daar voortdurend bewust van bent. Vooral ook voor jezelf.

Zorg dat je de juiste spullen bij je hebt
Jij bent het model. Je bent gekozen, geboekt én gebrieft en nu is het aan jou om de verwachtingen waar te maken. Dat betekent ook dat je alle benodigdheden bij je hebt:

  • Is er geen visagie bij de shoot inbegrepen? Dan neem je zelf je make-upspullen mee. Je hoeft niets speciaal aan te schaffen, neem gewoon mee wat je altijd gebruikt. Denk ook aan je haar: een borstel, een kam, elastiekjes, gel, haarlak, een föhn, …
  • Kleding: neem meerdere setjes kleding mee. Zorg dat alles schoon en netjes is.
  • Voor dames geldt: neem altijd een setje naadloos huidkleurig ondergoed mee. Voor de heren: leuk, die roze boxershort, maar niet zo geschikt voor op de set. Kies liever voor een neutrale kleur ondergoed, die past onder alle kleding.
  • Eten en drinken: op de set is geen catering. Neem dus altijd iets te eten en te drinken mee. Uiteraard bepaal je zelf wat, maar maak ook hier bewuste keuzes. Een ketchupvlek op je kleding is wel het laatste wat je wilt.

Lijf op de set? Hoofd ook op de set
Zolang je op de set bent, ben je ook echt op de set. Laat je niet afleiden, bijvoorbeeld door appende vrienden of je Insta-updates en voer liever geen telefoongesprekken in het bijzijn van de anderen. Je hebt vandaag even belangrijkere dingen aan je hoofd. Zodra de shoot is afgelopen, is de rest van de wereld weer aan de beurt.

Vermijd discussies
Miscommunicatie, een slechte sfeer, een meningsverschil; zelfs op de set kan het voorkomen. Mocht je ermee te maken krijgen, als Echte Mensen.com-model weet je wat je te doen staat: je meldt je discreet bij ons. Wij lossen de situatie op.

Als je deze negen do’s en don’ts van onze set-etiquette in acht neemt, komt het helemaal goed met jouw shoot. Vind je dat er nog een ‘do’ of een ‘don’t’ bij moet? Laat het ons weten via info@echtemensen.com.

Geef een antwoord

1