Petra’s Halloween look

Petra heeft speciaal voor Halloween een horror-look gecreëerd. Ben je benieuwd hoe zij dit heeft gedaan en wil je dit zelf ook maken? Lees dan hieronder haar stappenplan!

“Zoals je ziet heb ik 2 verschillende looks gemaakt. De ene helft van mijn gezicht is veranderd in een schedel, op de andere helft zit een grote wond bij mijn oog. Je maakt deze look helemaal af door er witte kleurlenzen bij te dragen.”

Benodigdheden schedel
– Witte en zwarte schmink
– Donkergrijze of zwarte oogschaduw
– Kwastje en een make-up sponsje
– Bakje (warm) water

Stappenplan
1. Reinig eerst je gezicht, zodat deze schoon en vetvrij is. Wil je dat je make-up langer blijft zitten? Breng dan een laagje primer aan.

2. Breng een laagje witte schmink aan. Door te deppen voorkom je dat je de schmink wegveegt. Laat deze eerste laag goed drogen. Vind je het nog niet wit genoeg? Breng dan nog een dun laagje aan. Wil je voorkomen dat je make-up afgeeft? Breng dan nog een laagje transparante gezichtspoeder aan als de schmink droog is.

3. In de volgende stap gaan we de Picasso uithangen! Schilder met het kwastje en de zwarte schmink de lijnen van de schedel op je gezicht. Het witte randje bij je ogen werk je weg door een zwart oogpotlood te gebruiken.

4. Breng de schaduwen aan met de grijze of zwarte oogschaduw. Dit doe je op je kin, rond de ogen en op je wang bij je mondhoek.

5. Je maakt je Halloween look helemaal af met het volgende stappenplan.

Benodigdheden wond
– Vloeibare latex
– Watjes
– Zwarte en huidkleurige schmink (foundation kan ook)
– Kwastje en make-up sponsje
– Nepbloed (dit kan je zelf maken of kopen in een feestwinkel)
– Bakje (warm) water

Stappenplan
1. Breng een dikke laag latex aan op de plek waar je de wond wilt hebben. Dit kan je het beste met het kwastje doen. Zorg er wel voor dat je snel werkt, want de latex droogt snel op!

2. Pluis een watje uit elkaar en plak dit op de latex. Hierdoor creëer je de textuur van de wond. Breng vervolgens weer een laagje latex aan. Ben je zo tevreden met de wond? Dan kan je de latex laten drogen.

3. Maak de witte latex en watjes huidkleurig met de schmink of de foundation. Als de foundation droog is, maak je met de zwarte schmink een donkere ondergrond voor het nepbloed. Breng dan ook alleen zwarte schmink aan op de wond en niet naast de wond! Eventueel kun je de randen van de wond iets ‘viezer’ maken met bruine of groene oogschaduw.

4. Almost done! Tijd om het bloederig te maken! Smeer het nepbloed op de wond. Ga hierbij niet te precies te werk, om een zo realistisch mogelijke wond te maken.

Je Halloween look is nu helemaal af!

 

Geef een antwoord

1