Modellen van de maand: het gezin van Tessa

Elke maand stellen we een aantal vragen aan een van onze modellen. Deze keer in de spotlight, het gezin van Tessa. Samen met haar man Daniel en hun twee dochters Edie en Aubrey doen ze regelmatig fotoshoots voor diverse opdrachtgevers.

Waarom doe je modellenwerk?

“De kinderen vinden het heel leuk om voor opdrachten bijvoorbeeld naar de Efteling te gaan, of om ijsjes te eten, in een prinsessenjurk met make-up op rond te dansen of op bed te springen.

Meestal weet ik wel wat ze leuk vinden, dus als het iets is waarvan ik denk dat ze het niet leuk vinden, wijs ik het af. Toen ik ooit een aanvraag kreeg voor de oudste (destijds 2 jaar) om op schoot te zitten bij de kerstman, heb ik dit afgewezen. Ik wist dat ze dit eng vond. Ik doe dit zelf al meer dan 20 jaar fulltime en papa al vanaf kinds af aan, in Australië. Nu doet hij hier dan vaak Engels sprekende opdrachten en veel opdrachten voor het hele gezin.”

Wat maakt modellenwerk leuk om te doen?

“Je doet bijna nooit twee keer hetzelfde. Zo sta je in je bikini in Jamaica of op ski’s in Chamonix. In India kom je dan weer een olifant op de snelweg tegen. Het reizen heb ik altijd leuk gevonden en je werkt met veel verschillende mensen. Het is nooit saai! Nou is dat met twee jonge kids wel wat lastiger, maar papa komt uit Australië, dus ver reizen zijn ze ook gewend 🙂

Aubrey, de oudste vindt het vooral prachtig om in de visagie te gaan, ook al vraagt ze wel waarom mama zo lang mag en zij zo snel klaar is. Op de vraag wat ze later wil worden, zegt ze ‘visagist’ en de jongste vond het allerleukst om een keer te mogen koken en roeren in haar eigen pannetje naast papa en mama voor de film. Onlangs mocht ze zomaar haar tong uitsteken op de foto, terwijl dat thuis toch echt niet mag, zei ze zelf.”

Hoe ben je begonnen met modellenwerk?

“Ik ben zelf begonnen toen ik 14 jaar was. Mijn kapper heeft destijds foto’s genomen en dit aan een modellenbureau laten zien. Daniel is als kind begonnen in Sydney en is daarna meer gaan acteren in soaps en films. Voor de kinderen startte hun modellen carrière al toen ze nog maar een paar maanden oud waren.
Het is toch makkelijker een van de ouders of beide ouders te boeken samen met een kindje, vooral als ze jong zijn.”

Wat is je ervaring om met ons te werken?

“Super fijn, vooral het persoonlijke contact. De “Friese” nuchterheid vind ik erg prettig. Mocht ik twee boekingen op een dag hebben, dan proberen jullie ook in het belang van het model te denken. Dit doen echt niet alle bureaus. Erg lief en fijn. En bijvoorbeeld met kinderen aangeven qua tijd wat het beste uitkomt. Fijne communicatie.”

Wat is het gekste wat jullie hebben mee gemaakt op een set?

“Het gekste? Er zijn altijd wel aparte dingen die je meemaakt. Tussen de koeien, met allemaal koeienvlaaien op de foto en charmant blijven kijken, terwijl het behoorlijk stinkt.
Voor een Sanex commercial met Pieter van den Hoogenband, zei hij: ‘Ik breng je wel even naar de overkant, hou maar vast aan mijn been’. Het ging tot snel!
Voor de meiden, tijdens een commercial in Brussel, waarbij het boven de 30 graden was, mochten ze wel 15 keer een lik van een nieuw ijsje nemen, want het bleef maar smelten. De meiden zeiden: ‘mag dat wel, zoveel ijsjes eten?’
De oudste vroeg laatst, toen ze naar YouTube keek: ‘mama, ik zie dat je met een andere meneer in bed ligt’. Ze had toevallig die week ervoor zelf in bed met haar eigen papa en mama een commercial gedaan en ze heeft ook al eens een “nep” papa en een nep “mama” gehad, dus ze snapte het gelukkig. Het klinkt toch wel erg vreemd, als ze vragen wat haar ouders voor werk doen en ze geeft zo’n antwoord :)”

Hoe zijn jullie bij ons terecht gekomen?

“Door collega modellen getipt.”

Heb je tips voor beginnende modellen?

“Ja, nooit eerst geld besteden. Het mag je geen geld kosten. Als een bureau interesse heeft, kunnen ze die test-fotoshoots ook voorschieten en dat kan dan worden ingehouden van de boeking die nog moeten komen.”

Heb je tips voor opdrachtgevers waar op te letten bij het boeken van modellen?

“Ja soms door het plaatje heen kijken. Zelf heb ik veel modellenfoto’s, dus dan hoor je weleens dat het te ‘mooi’ is. Maar foto’s zonder make-up of waar modellen onvoordelig op staan, krijgen opdrachtgevers vaak niet te zien.
Daarnaast worden er vaak standaard gezinnen geboekt met 1 zoon en 1 dochter of met dezelfde kleur haar. Dit is jammer want dat hebben wij tenslotte ook niet!”

Geef een antwoord

1