Model van de maand: Dirk P

Elke maand stellen we een aantal vragen aan één van onze modellen. Deze keer beantwoordde Dirk van der Plas onze vragen. Lees snel verder over zijn ervaringen!

Hoe lang doe je al modellenwerk?

Ik doe vanaf 2010 modellenwerk en nog steeds met heel veel plezier! Via mijn vrouw heb ik mijn allereerste opdracht gedaan. Wij woonden net in ons huis in het mooie dorpje De Wijk en toen kwam de vraag of wij samen voor Actium op de foto wilden. De foto’s zijn bij ons thuis genomen, terwijl wij nog midden in de verhuizing zaten. Dit was zo goed bevallen dat ik me heb ingeschreven bij een modellenbureau. En dit bureau is Echtemensen.com.

Hoe ben je bij Echtemensen.com terecht gekomen?

Via mijn vrouw Annet Gruppen. Zei deed dit werk al langer en door haar ben ik als model gaan werken en later ook als fotograaf.

Wat is het gekste dat je hebt meegemaakt tijdens een shoot?

Eigenlijk gelijk tijdens mijn allereerste fotoshoot. Ik had net daarvoor de lampen thuis opgehangen en ik was daar best trots op. Dit omdat het omhangen nogal moeizaam ging en het was gewoon een lastige lamp.
Toen de fotograaf kwam moest juist uitgerekend, die lamp er af. Gelukkig stonden wij daarna een paar keer in de Huis-aan-Huis folder, dat maakte alles weer goed.

Een tweede grappige ervaring was, dat ik in alle Kruidvat winkels te zien was en in de Huis-aan-Huis bladen stond, twee jaar lang. Ik kon het uiteraard niet laten om mijzelf te gaan bewonderen in de Kruidvat.
Ik zag een grote poster hangen bij de fotoafdeling en die wilde ik wel hebben. Ik liep naar een verkoopster en vroeg haar of ik die poster mocht hebben. Ze zag niet dat ik daar levensgroot op de poster stond, met naast mij een zebra.

Ze vroeg mij waarom ik geïnteresseerd was, in juist die poster. Ik vertelde haar, terwijl ik naast ”mijzelf” ging staan, dat ik gek was op zebra’s. Dit vond ze nogal vreemd, maar langzamerhand viel het kwartje. Yes… Ik kreeg de poster.

Toen ik naar de kassa wilde lopen zag ik tot mijn grote verbazing dat de fotolijstjes in een stelling gevuld waren met mijn foto’s! Ik pakte er één en liep er mee naar de kassa en zei tegen die jongen: ”Ik kom mijzelf kopen”. Waarop hij antwoordde: ”Tuurlijk!”. Ik zei: ”Kijk maar eens goed” en hij begon te lachen. Mijn dag was weer goed!

Hoe vind je het om jezelf terug te zien op beeld?

Vaak wel leuk. Je bekijkt jezelf toch iets kritischer dan normaal. Je staat toch voor iets, een product of dienst en je oogt toch anders dan in het dagelijkse leven. Het mooie ervan vind ik, dat ik steeds weer anders op de foto sta. Het houdt je bezig om jezelf te verbeteren.

Waar houd jij je naast modellenwerk nog meer mee bezig?

Naast modellenwerk speel ik ook al sinds mijn zestiende jaar toetsen in diverse bands, daar treed ik nog steeds mee op.

Ook ben ik in 2013 begonnen met fotografie. Juist het commerciële werk trok mij erg aan, daarom houd ik mij nog steeds bezig met commerciële portfolioshoots.
Omdat ik ook modellenwerk doe en als fotograaf bekend ben, leer ik heel veel mensen kennen. Dat is heel leuk, want soms kom je elkaar als model tegen bij een opdracht, of ik ben daar zelf de fotograaf. Check anders mijn website, of zoek me op Facebook of Instagram.

Heb je nog tips voor beginnende modellen?

Jazeker wel. Zorg dat je goeie foto’s hebt. Bouw een goed portfolio op en laat diverse expressies en alledaagse dingen zien.
Zorg ook dat je portfolio up-to-date is en wees/blijf vooral jezelf. Zorg dat je er leuke contacten aan overhoudt.
Je komt elkaar altijd wel weer eens tegen.

Lijkt het je leuk eens een portfolioshoot te doen?
Kijk dan op: www.dirkvdplas.nl

Geef een antwoord

1