Make-up tips voor de feestdagen

De decembermaand is al in volle gang. Een drukke maand met feestjes, gezelligheid en veel champagne. Je wilt er dan natuurlijk op jouw (kerst) best uitzien. Dit zijn de dagen dat je nét wat meer uit mag pakken dan anders. De glitters kunnen uit de kast en je haren steek je misschien wel op, als het maar feestelijk is. Om je look helemaal af te maken, heeft onze visagiste Pam Stinis wat tips voor je op een rijtje gezet, zodat ook jouw make-up spot on is!

Brunch of diner

Er is een groot verschil tussen middag- en avond make-up. Mocht je met de kerst gaan brunchen, dan kies je voor wat lichtere make-up ten opzichte van het diner. ’s Avonds mag je make-up juist een tikje meer worden aangezet. Ben je de hele dag onderweg? Neem dan een make-up tasje mee, zodat jouw make-up ten alle tijden goed zit en je ’s avonds je look net die extra touch kan geven.

Choose or lose

Zoek de sterke punten van jouw gezicht en leg hier de nadruk op. Vind je zelf jouw ogen het mooist? Zorg er dan voor dat deze eruit springen. Of zijn bij jou juist jouw lippen het mooist? Kies dan voor een felle lippenstift. Kortom: leg de nadruk op het oog óf op de lip. Het is belangrijk dat je hierin een keuze maakt en niet voor beide gaat. Combineren kan namelijk een kermis worden in plaats van kerstmis. 😉

Shine baby shine

Maak gebruik van glans, niet van glitters. Hierdoor krijg je een hele fijne schittering in plaats van grove glitters. Je kunt dit mooi aanbrengen op jouw highlight, zoals bij de cupidoboog, oogleden of jukbeenderen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een lipgloss aan te brengen voor een mooie glans op de lippen.

Think different!

Met de feestdagen is het juist een goed moment om eens wat anders te proberen. Combineer bijvoorbeeld een fel groene oogschaduw met fel groene mascara. Of kies ervoor om de eyeliner eens vanuit jouw arcadeboog aan te brengen in plaats van de wimperrand. Een wetlook oog is ook altijd een goed idee. Kies hierbij wel voor een goede primer, want anders loopt deze look gemakkelijk in jouw lijntjes en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Geef een antwoord

1