Interview met Sybrit, projectmanager bij Crossmedia Communicatiegroep (CMCG)

Iedere maand interviewen wij iemand waar wij mee samenwerken. Deze maand hebben wij gesproken met Sybrit. Zij werkt als projectmanager bij Crossmedia Communicatiegroep (CMCG) in Heerenveen.

“Mijn naam is Sybrit Pen en ik werk als projectmanager bij Crossmedia Communicatiegroep. We zijn een full-service reclamebureau en beschikken over alle marketing disciplines. Als projectmanager ben ik het eerste aanspreekpunt van onze klanten.”

Waar let je op bij het boeken of selecteren van modellen?

“Echtemensen weet precies welke modellen geschikt zijn voor de opdracht en zij geven dan ook goed advies. Zij maken op basis van de beschikbare gegevens een modellenvoorstel. Door het intensieve contact wat wij met onze klanten hebben, kunnen wij een goede voorselectie maken. Bij het modellenvoorstel let ik er voornamelijk op dat de modellen passen bij de uitstraling van het merk, de campagne en de wensen van de klant. Uiteindelijk wordt het voorstel met de klant besproken en de definitieve keuze afgestemd.”

Heb je tips voor opdrachtgevers waar ze op moeten letten bij het boeken van modellen of het organiseren van een fotoshoot?

“De begeleiding vanuit Echtemensen, styling en visagie kunnen nog wel eens ‘vergeten’ worden tijdens een productie. Dit zijn voor de klant vaak ‘nice to haves’ in plaats van ‘musthaves’. Een goede tip is om toch altijd begeleiding vanuit Echtemensen op de set te hebben en een vakkundige stylist/visagist te boeken voor je productie. Een stylist denkt mee over de kleding; waar ligt de focus op, hoe ondersteunt een look van het model de fotografie. Vooraf kan de stylist shoppen voor de shoot en tijdens de shoot houdt ze goed in de gaten of de kleding netjes zit. Een stylist kan ook los geboekt worden, zonder modellen. Dan denkt ze mee over de locatie of de setting van de fotografie. Denk hierbij aan de juiste accessoires en decoratie op de set. Ditzelfde geldt voor visagie. Mooie make-up voor fotografie wordt vaak onderschat. Een vakkundige visagist is echt van toegevoegde waarde op de set. Een visagist let bijvoorbeeld op het haar van het model, werken o.a. oneffenheden bij in het gezicht en zorgen ervoor dat het model op camera de juiste look en uitstraling heeft. De begeleiding vanuit Echtemensen is ook heel waardevol. Zij ontvangen de modellen, fotograaf, stylist, etc., zorgen voor de planning, catering, houden de shotlist bij, checken de briefing, ontvangen de klant en houden het overzicht. Zeker een toegevoegde waarde tijdens een shoot! CMCG ondersteunt de fotograaf bij het maken van de juiste foto en is er als contactpersoon voor de klant. Echtemensen regelt alles eromheen. Dit alles is nodig om tot een goed resultaat te komen. Fotografie welke bijdraagt aan het doel van je campagne en wat je jaren kunt gebruiken. Besparen op één van de posten kan helaas leiden tot een minder resultaat, wat zonde zou zijn. Onze tip is dus: volg het advies van de experts op en zorg voor vakkundige begeleiding bij elke shoot.”

Wat is jouw ervaring met de samenwerking met Echtemensen?

“Met Echtemensen is het fijn samenwerken, professioneel en flexibel. Ze kunnen altijd wel een geschikt model vinden, vanwege de ruime database. Ook hebben zij veel contacten in de wereld van video, fotografie, productie, locatiesearch, styling en visagie. Op deze manier kunnen zij ons goed ondersteunen bij het opzetten van een marketingcampagne.”

Wat kan CMCG samen met Echtemensen betekenen?

“Onze samenwerking met Echtemensen gaat vaak als volgt: een klant komt met een opdracht bij CMCG. CMCG bedenkt het creatieve concept van de campagne. Voor de productie en het boeken van modellen schakelen wij met Echtemensen. Wij bespreken de wensen, de planning, het budget en de mogelijkheden. Vervolgens zoekt Echtemensen naar geschikte modellen, een fotograaf, styling/visagie, de locatie, etc. Na akkoord van de klant wordt de briefing afgestemd met de betrokken partijen en wordt alles geregeld. Alle betrokken partijen worden door middel van een callsheet op de hoogte gebracht van de dag en wat er van hen wordt verwacht. Op de dag zelf begeleidt Echtemensen de productie. CMCG is als opdrachtgever aanwezig, samen met de klant. De Art Director is aanwezig voor het bewaken van het concept en voor assistentie van de fotograaf. Na de shoot worden de beelden aan CMCG opgeleverd, waarna een definitieve beeldkeuze wordt gemaakt.”

Wat is het gekste wat je hebt meegemaakt op de set?

“Tijdens een shootdag moesten we op verschillende locaties fotograferen. In dit vak moet je wel flexibel en creatief zijn. Op de dag zelf bleek één locatie niet precies wat we zochten en hebben we ter plekke naar iets anders gezocht. Spontaan hebben we bij een woonhuis aangebeld en gevraagd of we mochten fotograferen, met het huis als achtergrond. De eigenaren waren helaas niet thuis, maar de oppas wel. Zij heeft toen telefonisch overleg gehad met de eigenaren. Zij waren heel enthousiast en we mochten fotograferen. Niet een ideale situatie, maar de foto’s zijn prachtig geworden en iedereen was blij!”

Heb je nog tips voor beginnende modellen?

“Voor ons als reclamebureau is het met name van belang dat modellen genoeg ervaring hebben voor een opdracht en zich prettig voelen in de setting. Dit is een stukje garantie naar de klant dat het beoogde resultaat ook wordt bereikt. Echtemensen kan de modellen hierin adviseren en begeleiden. Een klant is vaak ook aanwezig op de set, waardoor het nog belangrijker is dat een model zich op de set professioneel presenteert. Wees representatief, let op je houding en gedrag naar de klant en de opdrachtgever toe, wees flexibel en creatief. Meedenken in de setting of het concept wordt ook gewaardeerd. Als je een goede indruk achterlaat bij ons en de klant, word je wellicht vaker geboekt voor een andere klus!”

 

Geef een antwoord

1