Interview met visagiste Arianne van Belzen

Arianne van Belzen werkt op freelance basis als stylist en visagist. Arianne zette zich voor Echtemensen.com onder meer in voor klussen, als Media Markt en Faber haarden. Ze zit al jaren in het vak, en reist stad en land af voor de leukste opdrachten. Tijd voor een nadere kennismaking.

Hoe en wanneer ben je begonnen als stylist?

“Dat is ongeveer 12 jaar geleden. Ik ben ooit begonnen, doordat ik in een parfumerie werkzaam was waar ik regelmatig make-up aanbracht bij klanten. Zodoende ben ik langzamerhand in het vak gerold.”

Ben jij te herkennen aan een bepaalde stijl?

“Ik houd heel erg van clean werken. Alles moet goed op zijn plaats zitten en het moet de sterke punten van het gezicht naar voren brengen. ”

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt tijdens je werk?

“Het gekste… ik moet eerlijk zeggen dat ik heel weinig ‘echt’ gekke dingen heb meegemaakt. Natuurlijk kom je wel eens situaties tegen waarvan je denkt hmmm.. maar dan denk ik maar, ieder gek heeft zijn gebrek 🙂 ”

Hoe ben je bij Echtemensen.com terecht gekomen?

“Ja dat is wel heel erg leuk gegaan. Ik ben bij Echtemensen.com terecht gekomen via een model (die ingeschreven staat). Ik was haar op dat moment aan het opmaken. Zij vertelde mij over Echtemensen.com, en vond dat ik erg goed bij het team zou passen. Hierna heb ik contact opgenomen en kort daarna konden we kennismaken.”

Heb je nog een goed advies voor beginnende stylistes?

“Het is heel belangrijk om je portfolio uit te werken. Zo kun je laten zien dat je bekend bent met verschillende stylen. Doe in het begin wat opdrachten op TFP basis. Zo leer je het vak ‘t beste kennen.”

Wat is de grootste les die je de afgelopen jaren hebt geleerd?

“Je dienstbaar opstellen, goed luisteren naar wat de klant wil en waar mogelijk hulp bieden waar nodig is. Zorg dat je op tijd bent, weet waar je moet zijn en wie je contactpersoon is. Dit is belangrijk, want als je niet op tijd bent of niet weet waar het is, dan loopt de shoot uit en kan er niemand beginnen.”

Je leert door jouw werk veel modellen kennen. Heb je misschien nog tips voor hen?

“Ook voor de modellen geldt mijn tip om het portfolio op te bouwen, te vernieuwen en zoveel mogelijk laten zien wat je in huis hebt.”

Geef een antwoord

1