Interview met Melissa van Team HorstHuis

Iedere maand interviewen wij iemand waar wij mee samenwerken. Deze maand hebben wij gesproken met Melissa. Zij werkt bij Team Horsthuis in Leeuwarden, een fotografie en filmbureau.

Waar letten jullie op bij het boeken van modellen?

“We letten er bij het boeken van modellen op dat ze een ruime selectie voorbeeldfoto’s hebben. Dus niet alleen die ene hoek waar je het allermooist bent, maar juist de veelzijdigheid en de juiste feeling kunnen geven aan dat product.”

Heb je tips voor opdrachtgevers waar ze op moeten letten bij het boeken van modellen of het organiseren van een fotoshoot?

“Maak een goede briefing met een korte omschrijving waar het beeld voor wordt gemaakt, voor wie het wordt gemaakt en wat er van het model wordt verwacht.”

Wat is jouw ervaring met de samenwerking met Echtemensen?

“Bij Echtemensen is het altijd gezellig! En op kantoor werken ook echte mensen! Nuchter, down to earth en ze snappen vaak met een paar steekwoorden welke personen bij ons passen. Doordat wij een fotografie en filmbureau zijn en heel snel kunnen schakelen, werken wij heel graag samen met Echtemensen. Ook al is er dezelfde dag een voorstel nodig, dan wordt er ook meteen geschakeld en contact gehouden om het onmogelijke te leveren. Vind maar een model met een baard binnen een week waarvan we zijn haar compleet mogen verknippen en kort scheren! Wij krijgen daar een enorme kick van. Dat in combinatie met een leuke schoot met een leuke sfeer en een mooi eindresultaat, maakt ons trots!”

Wat kan Team Horsthuis samen met Echtemensen betekenen?

“Team Horsthuis is onderhand uitgegroeid naar 7 man sterk, met de grootste daglichtstudio van Noord-Nederland. Doordat we visagie, styling, fotografie, film, projectmanagement en editing onder 1 dak hebben, kunnen we ook echt snel een idee uitwerken en beschikken we zelfs over iemand met twee gouden handen die on demand een badkamer kan bouwen voor een shoot of zijn handen niet omdraait om een complete schutting voor een shoot te plaatsen! Daarnaast denken we audiovisueel graag mee om een concept of een strategie te ontwikkelen.

Doordat Echtemensen zowel fysiek als qua gedachtegang dichtbij ons ligt, snappen we elkaar en werken we op een gezellige en gedreven manier samen!

Wat is het gekste wat je hebt meegemaakt op de set?

“Het grappigste wat ik heb meegemaakt op een set, was toen we de fotografie deden voor een woningbouwvereniging met als doelgroep studenten. Het was hartje winter, maar de shoot leek op een zomerse namiddag, dus kortebroekenweer. Er was ook iemand mee die het concept en de strategie heeft bedacht van het beeld. Hij zei steeds tegen Jeroen (Horsthuis, fotograaf): “heel mooi beeld, maar iets meer vlees!” Het model had nog niet zoveel ervaring en begon steeds bezorgder te kijken en haar broek over haar benen naar beneden te trekken. Ze dacht dat ze in een vage shoot was beland en uiteindelijk al haar kleding uit moest trekken! Gelukkig viel dat allemaal mee! ‘Iets meer vlees’ betekent namelijk dat je meer ruimte om het model heen creëert, zodat je aan de randen meer kunt snijden. Diepe zucht van opluchting bij het model.

Iets minder grappig was de opdracht waarbij een model een schutting aan het verven was en de klant enthousiast riep “ga maar met verf gooien!”. Leuk bedacht, alleen het was verf op terpentine basis. Make-up remover werkt dan niet zo goed om de verf te verwijderen…

Heb je nog tips voor beginnende modellen?

“Wees bewust waar je voor kiest. Het gaat om je uiterlijk, dus verzorg jezelf goed: eet goed, drink niet teveel en pak je slaap. Wees heel eerlijk over je maten. We boeken niet alleen maar modellen die 1.80m zijn en maatje 32 hebben; alle andere lengtes, kledingmaten, haarkleuren, wel of geen bril of beugel, alles is goed. Laat het alleen wel weten en vervang je portfolio regelmatig als er iets verandert in je uiterlijke kenmerken. Wees bescheiden op de set, roep niet dwars door de klant, de opdrachtgever of de fotograaf heen. Vraag altijd om toestemming van de fotograaf als je iets van de shoot op social media wilt plaatsen. En verdiep je even in de klant, bekijk de site even of google de fotograaf. De shoots die je in de zomer ziet, zijn vaak in het (vroege) voorjaar gefotografeerd. Dan sta je te vernikkelen in je badkleding, dus leer omgaan met kou, warmte, eindeloos herhalen van dezelfde beweging.

 

Geef een antwoord

1