Hoe zie je er ‘s ochtends heerlijk fris en fruitig uit?

Er zijn trucjes waardoor je ervoor kan zorgen dat je uitgerust en verzorgd wakker wordt. Zo kan je bijvoorbeeld de kans verkleinen om met wallen op te staan en zijn er simpele dingen die je kunt doen voor een stralende huid. Nieuwsgierig? Lees dan snel de tips!

Reinig altijd ‘s avonds je gezicht

Veel vrouwen hebben een vast reinigingsritueel voordat ze gaan slapen. Je make-up er voor het slapen gaan afhalen is erg belangrijk, want het voorkomt dat je eerder rimpels en onzuiverheden krijgt en daarnaast is het hygiënischer. Gedurende de dag zorgt stof en vuil in de lucht ervoor dat je poriën verstopt raken. Reinig je je gezicht niet dagelijks, dan gaat de textuur en gezondheid van de huid achteruit en zie je er eerder moe uit. Blijf de reinigingsrituelen daarom altijd volhouden!

Vermijd zout

Je kent het wel: je zit ‘s avonds op de bank naar Netflix te kijken en je krijgt zin in eten. Het beste kan je kiezen voor iets lichts, zoals komkommer of een stuk fruit. Maar je bent veel sneller geneigd om chips te pakken. Let hier wel mee op. Te zout eten kan er namelijk voor zorgen dat je met dikke ogen wakker wordt. Ga je toch voor de chips? Drink er dan voldoende water bij.

Satijnen kussensloop

Ga voor een satijnen kussensloop in plaats van een kussensloop van katoen. Een kussensloop van katoen heeft een ruw oppervlakte en absorbeert vocht uit je haar. Satijn daarentegen is veel zachter en voorkomt dat je knopen en klitten in je haar krijgt. Ook zorgt satijn dat ervoor dat het vocht in je haar blijft zitten.

Ga niet slapen met nat haar

Je haar kan erg beschadigen als je met nat haar naar bed gaat. Je haar is dan namelijk erg breekbaar. Dit komt doordat je de natuurlijke oliën in je haar eruit hebt gewassen onder de douche, waardoor je bescherming even minder is. Als je met nat haar gaat slapen en je beweegt je hoofd heen en weer over je kussen, dan breekt je haar sneller af. Stop het niet in een knot, omdat je denkt dat het dan beschermt blijft. Door het in een knot te doen, beschadigt je haar nog verder door het elastiekje. Wil je toch slapen en is je haar nog nat? Gebruik dan een satijnen kussensloop.

 

Geef een antwoord

1