Hoe schrijf je een duidelijke briefing?

In onze vorige nieuwsbrief hebben we je beloofd meer uitleg te geven over een goede briefing. Waar moet een goede duidelijke briefing aan voldoen?

Om ervoor te zorgen dat modellen precies weten waar ze aan toe zijn, is een goede briefing noodzakelijk. We ontvangen de briefing van de opdrachtgever dan ook graag een aantal dagen voor de uiteindelijke shoot. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat de modellen de briefing hebben gelezen en het zich eigen hebben gemaakt. Maar wat willen we graag zien in de briefing? Eigenlijk alle informatie die relevant is voor de modellen. In de briefing geef je bijvoorbeeld aan hoe laat je het model verwacht. De exacte locatie is natuurlijk van belang. Maar ook informatie omtrent de kleding, make-up of de parkeermogelijkheden is van belang. Is er een lunch geregeld, heb je voor je shoot een visagiste of styliste geregeld? Of wil je juist dat de modellen zelf dit soort zaken regelen? Als een model goed geïnformeerd wordt, sta je uiteindelijk niet voor verrassingen. Kortom, wat is van belang om voor een shoot te melden via de briefing?

De opdracht: Er wordt uitgelegd voor welke klant de shoot is en waarom er een shoot wordt georganiseerd. Wat is het creatieve idee van de fotoshoot en wat wordt er van het model verwacht? Ook niet geheel onbelangrijk is om aan te geven waarvoor de beelden worden gebruikt. Leg duidelijk uit wat de setting is, zodat het model zich kan voorbereiden hierop.

Aanvangstijd: Hoe laat moet het model aanwezig zijn? Let op: een model wordt bij ons per dagdeel geboekt. Dit dagdeel is inclusief de tijd voor make-up en styling. Geef dus goed aan wat je van een model verwacht en hoe laat zij aanwezig moeten zijn op de set.

Locatie: Waar verwacht je het model? Het is handig om zoveel mogelijk informatie te geven, niet alleen de straatnaam en het huisnummer, maar ook de postcode. Of de naam van het pand. Of spreek een centraal punt af waar een contactpersoon de modellen opvangt. Hierdoor hoeft het model niet te zoeken naar de locatie, wat veel kostbare tijd kan schelen.

Kleding: Welke kledingvoorschriften gelden voor het model? Wil je graag dat het model zelf voor de juiste kleding zorgt? Zet dan in de briefing wat voor soort kleding het model mee moet nemen. Wil je voor jouw shoot bijvoorbeeld een aantal kleuren vermijden of juist accentueren? Zet dit dan in de briefing. Als je de kledingkeuze aan het model overlaat, loop je het risico dat het model kleding meeneemt wat niet precies is wat jij graag zou willen zien. Heb je zelf een stylist geregeld die de kleding verzorgt, laat dit dan ook weten. Wil je een stylist tijdens de shoot? Wij werken samen veel vakkundige stylisten, dus wij kunnen dit ook voor je regelen. Het fijne van een stylist is dat je verzekerd bent van de juiste kleding op de shoot. Daarnaast geeft een stylist vaak meerdere kleding opties en houdt rekening met totale plaatje. Ook kijkt ze mee tijdens de shoot. Een echte toegevoegde waarde.

Visagie: Wij raden altijd aan om een visagist in de arm te nemen. De visagist zorgt namelijk voor een professionele look op de foto’s. Oneffenheden worden weggewerkt en glimmende zones op het gezicht worden gepoederd. Het is voor het model belangrijke informatie of er een visagist aanwezig is. Is er géén visagist aanwezig, dan mag je verwachten van het model dat zij zelf een lichte basis make-up aanbrengen om glimmende zones te voorkomen. Wil je een visagist tijdens de shoot, dan kunnen wij dit uiteraard voor je regelen.

Contactpersoon: Wie is de contactpersoon op de set voor de modellen? Het is van belang dat het model weet met wie er contact kan worden opgenomen als er onverwacht file is of een ander urgent probleem ontstaat. De contactpersoon is het eerste aanspreekpunt op de set voor het model. Wij ontvangen daarom graag de naam en het telefoonnummer van deze persoon. Mocht je zelf geen tijd hebben voor deze zaken tijdens de shoot, Echtemensen biedt begeleiding op de set. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Wil je meer weten over het schrijven van een goede briefing voor onze modellen? Bel of mail ons dan! We geven je graag goede tips.

Geef een antwoord

1