Hoe maak je een glitterbaard?

Je kunt er niet meer omheen, de glitterbaard! Het is dé trend voor de feestdagen. Wij dagen alle mannen, met of zonder baard, uit om deze super glamoureuze look uit te proberen! Ons model Gerison ging je voor.

Je hebt natuurlijk verschillende soorten feestbaarden. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Hang er kerstballetjes of strikjes in. Gebruik slingers of snoepjes. Het is jouw kunstwerk. Vind je dit over de top? Je kunt het natuurlijk ook simpel houden.
Soms geldt: less is more.. 
Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een makkelijke glitterbaard maakt.

Glamour-glitterbaard

Benodigdheden
– Baardolie, huidlijm of vaseline
– Glitters!
– Kam

Om te beginnen: wanneer je een baard hebt, gebruik je baardolie als lijm. Heb je geen baard dan gebruik je huidlijm. Mocht je geen van beide in huis hebben, dan is vaseline ook nog een oplossing. Wanneer je huidlijm gebruikt is het belangrijk dat je een gladgeschoren gezicht hebt, zo voorkom je dat je haartjes meetrekt wanneer je de baard gaat verwijderen.
Kam je baard door, zo is deze straks makkelijker in model te brengen. Breng vervolgens de baardolie of huidlijm aan op de plekken waar je de glitters wilt aanbrengen. Je kan nu je baard nog in model brengen. Strooi vervolgens de glitters over je baard, ze zullen blijven plakken! Overige glitters kan je opvangen op bijvoorbeeld een stuk papier.
Ta-da! Je glitterbaard is af!

Subtiele glitterbaard

Wil je toch een glitterbaard, maar zonder het geklieder? Een andere makkelijke manier om je baard te glitteren is met een spuitbus haarglitters. Deze glitters kun je heel gemakkelijk in je baard spuiten en zijn iets subtieler dan de glamourbaard zoals deze hierboven staat beschreven. De kleine glittertjes geven net die extra feestelijke touch.

Met deze glitterbaard ben je zeker van feestelijke kerstdagen en een schitterend 2018!

Geef een antwoord

1