Handige herfstige hair hacks

De zomer is weer voorbij, wat betekent dat het weer verandert en we richting de herfstperiode gaan. Het wordt kouder, het waait harder. Vooral je haar kan nu wel wat extra aandacht gebruiken. Daarom vind je hier een aantal hair hacks, waarmee je haar snel weer mooi en gezond is.

1. Ketchup als haarmasker

Heb je door het chloorwater van de zomer een groene of blauwe waas in je haar? Neem dan een haarmasker van tomatenketchup. Smeer het in en laat het vervolgens 20 minuten intrekken. Daarna uiteraard goed uitspoelen! Een beetje vreemd, maar het rood van de ketchup neutraliseert de groene en blauwe gloed.

2. Bier tegen dof haar (óók fijn voor mannen)

Ziet je haar er slap en dof uit? Pak dan een biertje! Bier zit vol proteïne en is daardoor ideaal om je haar te repareren. Mix een paar eetlepels met warm water en smeer het in je haar. Laat het 1 tot 2 minuten inwerken en was het dan uit.

3. Parfum op je haarborstel

We weten allemaal dat parfum vaak helaas snel vervliegt. Er zijn enkele plaatsen op je lichaam waar de parfum langer blijft hangen, zoals je nek en je knieholtes. Een tip is om wat parfum op je haarborstel te spuiten vlak voordat je je haar gaat borstelen. Op deze manier breng je de parfum aan in je hele haar. Parfum bevat echter wel veel alcohol, dus gebruik het met mate anders droogt je haar uit.

4. Help! Mijn haar is statisch!

Als het kouder wordt buiten, hebben we er sneller last van: statisch haar. Dit komt doordat het haar dan niet voldoende vocht krijgt, dankzij de droge lucht buiten in combinatie met de warme verwarming binnen. De oplossing is simpel en goedkoop: droogtrommeldoekjes. Deze zijn gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt. Wrijf met een doekje over je haar en je bent zo van je statische haar af. Bijkomend voordeel: je haar gaat er heerlijk van ruiken!

5. Zorg voor een geschikte haarborstel of kam

In de herfst is je haar erg kwetsbaar door de verschillende weersomstandigheden. Door de wind krijg je eerder klitten in je haar. Trek dan niet zomaar met een borstel door je haar. Kies liever voor een kam met wijde tanden of voor bijvoorbeeld een tangle teezer. Wil je je haar zo min mogelijk beschadigen? Houd dan een pluk haar vast, vlakbij je hoofdhuid, voordat je het borstelt. Zo voorkom je dat je haren lostrekt. Mocht je hierna naar buiten moeten met windkracht 8, doe je haar dan even vast, zodat er zo min mogelijk klitten in waaien.

Geef een antwoord

1