Als een professional naar een shoot! Alle tips voor jou op een rijtje.

Hoe bereid je je het beste voor op een shoot? Je bent natuurlijk enthousiast over het feit dat je de opdracht mag doen en wilt er een groot succes van maken. Maar wat kun je precies verwachten? Graag delen we wat tips met je. 

Briefing

Je krijgt van te voren een briefing van ons waar alle informatie in staat. Lees het goed door, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Print de briefing uit en zet alle belangrijke telefoonnummers in jouw telefoon.

Tijd

In de briefing staat het adres van de shoot vermeld. Zorg ervoor dat je de route van te voren scherp hebt en wees ruim op tijd aanwezig. Mocht je onverhoopt toch aan de late kant zijn, laat het ons én de contactpersoon weten.

Visagie

Is er een visagiste aanwezig tijdens de shoot? Dan is het een no-go om mét make-up op de set te komen. De visagiste ziet je graag met een schoon gezicht en schoon haar op de set verschijnen. Gebruik van te voren geen gel of andere stylingsproducten. Check daarnaast ook altijd even of jouw handen er verzorgd uit zien.

Wanneer er geen visagiste aanwezig is, doe je er goed aan om een mooie basis make-up bij jezelf aan te brengen. Ga voor een rustige en natuurlijke look. Gebruik hierbij niet te veel foundation en neem ook wat make-up spulletjes én haarstylingsproducten mee naar de set.

Styling

Naast visagie, is styling natuurlijk ook belangrijk. Vaak wordt er van je gevraagd om zelf kleding mee te nemen. We raden je dan aan om een aantal setjes mee te nemen, zodat er op de set gekozen kan worden. De gouden regel luidt: hoe meer, hoe beter! Hou je aan de dresscode van de shoot en laat de drukke prints, teksten of gescheurde kleding thuis. Zorg ervoor dat de kleding netjes gestreken is en draag altijd naadloos en huidkleurig ondergoed. Op deze manier is jouw basis goed, zodat je kleding ook mooi zit. Als je bepaalde kleding niet in de kledingkast hebt hangen, laat het ons dan op tijd weten. Dan kunnen wij dit aangeven bij de opdrachtgever. Check ook jouw profiel om te kijken of de maten en de foto’s nog up to date zijn.

De set

Wanneer je aankomt op de set, stel je dan altijd voor. Je representeert niet alleen jezelf, maar ook Echtemensen.com. We zijn voor jou en de opdrachtgever de tussenpersoon en het contact loopt via ons. Wissel daarom ook niet jouw contactgegevens uit. Achteraf vragen wij altijd het beeldmateriaal voor je op. Als we deze ontvangen, sturen we dit direct naar je toe.

 Behind the scenes

Als je behind the scenes beelden maakt voor social media, wil je ons daar dan ook in taggen? We vinden het namelijk super leuk om te zien en kunnen jouw beelden dan ook weer delen. Vraag voor de zekerheid wel even aan de opdrachtgever of het is toegestaan.

Geef een antwoord

1