A star is born!

We werken met hele fijne acteurs en actrices samen, die jouw campagne naar een hoger niveau kunnen tillen. Daarnaast geven ze je ook graag tips en tricks over het vak. Maaike vertelt graag over haar passie en waarom zij haar werk zo leuk vindt. Want laten we eerlijk zijn, als je geniet van je werk kun je het bijna geen werk noemen.

Ik ben Maaike Wijntje, 24 jaar en ik studeer dit jaar af aan de opleiding Muziektheater op Codarts Hogeschool voor de kunsten in Rotterdam. Op deze school word je opgeleid tot een allround performer. Een performer die zowel vocaal, muzikaal als theatraal van hoog niveau is.

Op school heb ik mogen spelen in een aantal voorstellingen, waarin ik veel verschillende personages heb mogen onderzoeken. Het is zo’n fantastisch gevoel om je echt in een rol te storten en even iemand anders te kunnen zijn. Ik denk dat het voor publiek fijn is om naar een stuk te kijken en zich te kunnen verbinden met een personage of hier juist aversie tegen kan hebben. Dit waren voorstellingen op het toneel, maar ik heb ook een aantal keer voor de camera gestaan. Wat echt een wereld van verschil is. Mijn ervaring voor de camera is dat je veel kleiner moet acteren, dus dat je eigenlijk veel dichter bij jezelf moet blijven om ‘echt’ over te komen op tv. Terwijl je in het theater juist je handeling of emotie moet vergroten wil de achterste rij het ook meekrijgen. Beide vind ik onwijs leuk om te onderzoeken, hoe groot of klein kun je het maken.

Omdat ik naast theater ook heel graag aan de slag wil als actrice binnen de televisiewereld heb ik mij ingeschreven bij Echtemensen.com. Via hen heb ik al een aantal hele leuke opdrachten mogen doen. Wat best uitzonderlijk is, want er staan zoveel mensen ingeschreven. Dus je alleen inschrijven is niet genoeg. Ik zorg altijd dat wanneer ik een opdracht heb, dat ik me dan zo goed mogelijk voorbereid en me van mijn meest professionele kant laat zien. Zodat ik hierdoor eventueel vaker geboekt kan worden. Daarnaast zorg ik dat mijn casting foto’s altijd up to date zijn en dat ik contact houd met het castingbureau. Dit maakt het vaak persoonlijker, zonder dat je een van de vele inschrijvingen bent.

Iets wat ik fijn vind, is als de opdrachtgever vraagt om een voorstelvideo. Ik denk dat dit voor beide kanten iets extra’s geeft. Het is niet alleen een platte foto maar je kunt kort laten zien wie je bent en wat je doet. De opdrachtgever krijgt hierdoor ook een veel beter beeld van de persoonlijkheid van de acteur/actrice.

Als actrice moet je naast je talent ook een aantal eigenschappen hebben die je helpen in deze wereld. Eigenschappen die ik belangrijk vind om te hebben als actrice zijn een open professionele houding, hard werkend, ondernemend, creatief, spontaan, leergierig, doorzettend, actief, verzorgd en eerlijk.

Ik kijk onwijs uit naar alle dingen die in de toekomst op mijn pad mogen komen. Van film, serie en tv tot musical, muziektheater en toneel. Maar ik hoop natuurlijk vooral om nog meer leuke klussen te mogen doen via Echtemensen.com.

 

Maaike Wijntje

Geef een antwoord

1