Staat hier het antwoord op jouw vraag?

Ik wil me graag inschrijven als model, hoe doe ik dat?

Als je je wilt inschrijven als model bij Echtemensen.com dien je dit formulier zo compleet mogelijk invullen. Ons team controleert iedere inschrijving zorgvuldig. Indien jouw inschrijving wordt geaccordeerd verschijnt jouw profiel binnen 10 werkdagen online.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

Om je bij ons in te schrijven stellen wij hele simpele eisen: Je moet flexibel zijn en het leuk vinden. Het uiterlijk is minder belangrijk, het innerlijk des te meer. Wij werken graag met betrouwbare mensen die hun afspraken nakomen. Eigenlijk heel logisch. 🙂

Ik wil mijn profiel updaten, wat moet ik doen?

Het is niet langer mogelijk om in te loggen op je profiel. Wil je jouw gegevens updaten? Stuur dan een mailtje naar update@echtemensen.com, wij helpen je graag verder.

Ik heb nog geen ervaring als model, is dit erg?

Het is niet erg als je nog geen ervaring hebt, iedereen heeft ergens moeten beginnen toch? Ook minder ervaren modellen kunnen zich inschrijven bij Echtemensen.com. Wel verwachten wij van iedereen een professionele houding op de set. Je bent immers ons visitekaartje! 🙂

Wat is de minimale leeftijd om modellenwerk te doen?

In Nederland bestaan regels voor kinderen die willen werken. Dit is in de wet geregeld zodat kinderen nooit teveel en te zwaar werk verrichten. Als een kind jonger dan 13 jaar meewerkt aan een musical, tv-programma, modeshow of opdracht als model (fotoshoot e.d.) moet er een ontheffing worden aangevraagd bij de Arbeidsinspectie. Ga naar www.inspectieSZW.nl en zoek op “ad hoc aanvraag kunstkinderen”. Alle benodigde formulieren zijn daar te downloaden.
Er is geen minimale leeftijd om modellenwerk te doen. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan heb je toestemming nodig van een ouder of voogd. Wij verwachten dat een minderjarig model altijd wordt bijgestaan door een ouders of voogd op de set.

Hoe weet ik of Echtemensen.com een betrouwbaar bureau is?

Door de jaren heen heeft Echtemensen.com haar sporen verdiend in de casting- en modellenbranche. Wij werken samen met vaste partners en zorgen er voor dat onze modellen binnen twee weken worden uitbetaald. Persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel. We komen onze beloftes na, zowel richting onze modellen als onze klanten.

Hoe verloopt het boekingsproces?

Onze medewerkers vragen jou per mail of je beschikbaar wilt zijn voor een bepaalde opdracht. Indien je beschikbaar bent maken wij een voorselectie en brengen jou onder de aandacht bij onze opdrachtgever. Heeft de opdrachtgever bij ons aangegeven jou te willen boeken? Leuk! Voor aanvang van de opdracht bespreken wij het beeldgebruik en de vergoeding met je. Vervolgens ontvang je een uitgebreide briefing en boekingsovereenkomst.

Ik wil graag factureren, wat hebben jullie daarvoor nodig?

Veel modellen kiezen ervoor om een factuur te sturen voor de door hen geleverde diensten. Wil jij ook factureren? Laat ons dit dan zo snel mogelijk weten. Wij hebben een kopie van jouw legitimatiebewijs, VAR-verklaring (voor modellenwerk), het IBAN- en KVK-nummer nodig voor onze administratie.
Let op: per 1 mei 2016 gaat de wet- en regelgeving voor de VAR veranderen. Totdat de nieuwe wet- en regelgeving ingaat, is er een overgangsregeling. Blijf je hetzelfde werk doen onder dezelfde omstandigheden en voorwaarden? Dan mag je jouw VAR voor 2014 of 2015 ook in 2016 blijven gebruiken tot de nieuwe wet- en regelgeving op 1 mei ingaat. Je hoeft in dat geval dus geen nieuwe VAR voor 2016 aan te vragen.