Wat kun je wel (en niet) verwachten van een model

Echtemensen.com-model geboekt? Weet wat je mag verwachten (en wat niet.)

De dag van de shoot is aangebroken. Vandaag komen alle zorgvuldige voorbereidingen bij elkaar. Je echtemensen.com-model is geboekt en gebrieft en weet precies wat er van hem of haar wordt verwacht. Maar weet jij wat je mag verwachten van het model – en wat niet? In deze blog een paar tips voor een realistisch verwachtingspatroon.

Het uiterlijk
Je hebt je model geselecteerd op basis van zijn of haar echtemensen.com-profiel. Je gaat er dus vanuit dat het model daar als twee druppels water op lijkt. Onze modellen weten dat en houden hun profiel in principe altijd up-to-date. Mocht het onverhoopt toch zo zijn dat uitgerekend jouw model er heel anders uitziet dan waar je op rekent – lange bruine krullen hebben plaatsgemaakt voor gemillimeterd rood haar – neem dan direct contact met ons op. Wij lossen de situatie voor je op.

De kleding
Je hebt niet gekozen voor een stylist, dus je model neemt kleding mee uit de eigen garderobe. De stylingmogelijkheden voor de shoot zijn beperkt tot die kleding. Een model heeft bepaalde items of kleuren misschien niet en is niet verplicht nieuwe kleding aan te schaffen voor een shoot. Dus heb je specifieke wensen? Stel dan ruim vóór de shoot een duidelijke briefing op. Dan bedenken we samen hoe we aan jouw wensen kunnen voldoen. Door alsnog een stylist te regelen bijvoorbeeld – of iets heel anders.

De make-up
Wat voor de kleding geldt, geldt ook voor de make-up: het model neemt eigen make-up mee en is niet verplicht tot aanschaf van iets nieuws. Wees je er ook van bewust dat een model geen professioneel visagist is. Heb je specifieke wensen voor de make-up? We schakelen graag een visagist voor je in. Dan weet je zeker dat je beeldmateriaal er perfect uit gaat zien.

Strijkbout en andere faciliteiten
Het is goed om voorafgaand aan de shoot goed na te denken over wat je mogelijk extra nodig zou kunnen hebben op de set. Een strijkbout en -plank bijvoorbeeld, voor die ongewenste kreukels die precies in beeld komen. Handig om zelf mee te nemen. Ook een aantal basistools op het gebied van make-up en haar kunnen goed van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan poeder in verschillende tinten, make-upkwasten en een bus haarlak. Bedenk ook of er op de set voldoende ruimte is voor het model (of voor de modellen) om zich om te kleden.

Beeldmateriaal
Het kan zijn dat je model jou vraagt of je de gemaakte beelden wilt toesturen. Dit is niet de bedoeling. Na afloop van de shoot nemen wij zelf contact met je op, met de vraag of wij beeldmateriaal mogen ontvangen, voor eigen gebruik én voor onze modellen. Wij sturen dit
vervolgens aan hen door. De meeste modellen weten dit. Mocht je toch de vraag krijgen, verwijs ze dan door naar ons.

Gouden regel
We zijn allemaal (echte) mensen. Dat er op de set iets kan misgaan, valt dan ook nooit helemaal uit te sluiten. Mocht jij als opdrachtgever daarmee te maken krijgen, onthoud dan onze gouden regel: wij lossen alles op. Bel ons. Je zult zien dat het waar is. Samen zorgen we voor een soepele shoot – en een fantastisch eindresultaat.
Nog meer tips...