Interview met portfoliofotograaf Dirk van der Plas

Dirk van der Plas

Ben jij model en kan jouw portfolio wel een update gebruiken? Bij fotograaf Dirk van der Plas ben je aan het goede adres. We stellen hem graag aan jou voor.

Hoe en waarom ben je begonnen met fotografie?

“Door mijn vrouw die modellenwerk doet, ontmoette ik veel fotografen. Dit leek mij 3 jaar geleden ook wel interessant, dus ben ik mij hierin gaan verdiepen. Dit doe ik nog steeds met veel plezier. Naast fotografie ben ik ook erg druk met muziek maken en bespeel dan ook de toetsen. Vroeger deed ik dit bijna elke dag wel! Ik heb daar hele mooie herinneringen aan. Zo heb ik tijdens een optreden meegespeeld met de gitarist van Prince in Ahoy en heb ik samengewerkt met Wolter Kroes en George Baker. Tegenwoordig is dit iets minder geworden, met name door de fotografie, wat een hoop tijd met zich meebrengt. Het is per slot van rekening niet alleen maar foto’s maken, maar ook de bewerking is erg belangrijk.”

Wat is jouw specialisme?

“Mijn specialisme ligt vooral op het commerciële vlak, hier heb ik volgens mij het meeste feeling voor. Gelukkig kiest niet iedereen voor deze richting, omdat hiervoor veel inzicht nodig is. Dat is dan weer een voordeel voor mij.”

Kunnen we jouw werk ergens aan herkennen? Met andere woorden, wat is jouw stijl?

“Ik denk het wel. Een hoop mensen herkennen mijn commerciële foto’s. Zelfs in het buitenland, waar ik tegenwoordig vaak portfoliowerk schiet herkennen ze mijn stijl. Dit vind ik uiteraard best een compliment voor iemand die eigenlijk pas net begonnen is.”

Hoe ben je bij Echtemensen.com terecht gekomen?

“Ook door mijn vrouw. Zij stond al ingeschreven als model bij Echtemensen.com en spoorde mij toen aan om het ook eens te proberen. Van alle markten thuis dus! Ik heb zo nu en dan wat opdrachten als model, en ook dit vind ik erg leuk om te doen. Vooral het sociale aspect spreekt me aan. Ik leer veel mensen kennen, en kan dit weer in mijn voordeel gebruiken voor mijn portfoliowerk.”

Heb je nog een goed advies voor beginnende fotografen?

“Euh.. Als ik mijzelf vergelijk met andere fotografen, kom ik natuurlijk nog maar kijken, maar wat ik mee zou willen geven: doe je ding en volg je hart. Alleen dan creëer je je eigen inzicht.”

 

Aanbieding portfolioshoot

Wil jij (meer) kans maken op een opdracht en kan jouw profiel wel een update gebruiken? Neem dan contact op met Dirk en maak gebruik van zijn speciale Echtemensen.com-aanbieding. Je ontvangt maar liefst 12 bewerkte foto’s voor de prijs van €100,- i.p.v. het reguliere tarief van €180,-. Doen dus!

Ruth

Geef een reactie